IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
18:30 | 14 ноември 2014
Обновен: 01:54 | 21 април 2024

Жена от Полша възкръсна... и поиска чай

11 часа, след като била обявена за мъртва 91-годишната Янина Колкиевиц се събудила в чувал в местната морга

По материала работи: manager
Жена от Полша възкръсна... и поиска чай

91-годишна полякиня, която била обявена за мъртва и прекарала часове в моргата преди да се събуди, изненада болничния персонал и роднините си. Нейната смърт и възкресение очевидно са засилили апетита ѝ, тъй като пожелала да яде супа и палачинки.

 

Янина Колкиевиц била обявена за мъртва от местните медици в малкия град Остров Любелски, в източната част на Полша, предаде местната телевизия TVP, цитирана Russia Today. Тя нямала пулс, не дишала, а очите ѝ не реагирали на светлина.

 

Но 11 часа по-късно тя се събудила в чувал в студената камера на местната морга. Драматичното събитие се случило на 6-ти ноември, но информацията се появи в местната преса едва четвъртък.

 

„Бях сигурен, че тя е мъртва”, споделя д-р Виеслава Цзиз, която има 28 годишна медицинска практика, пред TVP. „Изумена съм, не мога да разбера какво се е случило. Сърцето ѝ бе спряло да бие, тя вече не дишаше.”

 

Колкиевиц няма деца и никога не се е омъжвала. Племенницата ѝ се грижела за нея на старини.

 

„Леля ми няма идея какво се е случило, тъй като тя има деменция в последен стадий”, заяви племеницата ѝ Богомила Колкиевиц пред местен вестник.

 

Богомила добави, че когато прибрала леля си у дома, „и беше студено и помоли за чаша горещ чай”.

 

След това тя изяла една купа със супа и две палачинки, показвайки силен апетит, добавя племеницата.

 

Полицейските власти са започнали разследване на случая на „възкръсване”.

 

В друго ноемврийско възкръсване, Захария Касага, рибар в Уганда, също възкръсна , след като бил погребан. Въпреки това той починал часове по-късно в болницата.

 

Също така в Африка, Брайтън Дама Занте, на 34 г, „умира” след дълго боледуване в дома си в Зимбабве през май 2013 г. Обаче когато опечалените дошли да го почетат, лежащ в ковчега, те забелязали, че краката му се движат. „Починалият” се оказало доста жив и веднага бил откаран в болница.

Коментари

Новини Варна