IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
20:07 | 14 ноември 2014
Обновен: 15:25 | 28 март 2024

Българската Джоли оглави кабинета на Красен Кралев

Айлин Дахилова-Василева е родена на 3 февруари 1975 година в Кубрат. Завършила е право във Варненския свободен университет.

По материала работи: manager
Българската Джоли оглави кабинета на Красен Кралев

Хубавица украси министерството на спорта. Новият спортен министър Красен Кралев включи в екипа си Айлин Дахилова-Василева, по-известна като "Българската Анджелина Джоли", съобщи Lifestyle.bg. Тя ще бъде началник на кабинета на Кралев и ще замени Николай Боршуков, който заемаше поста при предходния спортен министър Мариана Георгиева.

 

Данилова е родена на 3 февруари 1975 година в Кубрат. Завършила е право във Варненския свободен университет. От 2001 до 2005 година Айлин работеше в Министерството на земеделието като съветник в екипа на Мехмед Дикме, а през януари 2006 г. премина в екипа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов от правителството на Сергей Станишев, пише sportal.bg

 

Занимавала се с инвестиции в областта на инфраструктурата. През 2011 г. тя създаде група във "Фейсбук" в защита на Касим Дал и минаваше за приближена до бившия втори в ДПС. По-късно Касим Дал направи собствена партия НПСД, която стана част от Реформаторския блок.

 

На последните парламентарни избори обаче Дахилова се яви като кандидат-депутат не от РБ, а от русенската листа на "Движение 21" на Татяна Дончева. Там тя беше поставена на второ място.

Коментари

Новини Варна