IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
20:55 | 14 ноември 2014
Обновен: 07:00 | 25 април 2024

Продават къщата на фамилия Корлеоне

В описанието на имота се посочва, че той има над 15 стаи, включително фитнес зала, стая за игри и гараж за четири автомобила.

По материала работи: manager
Продават къщата на фамилия Корлеоне

Имението в нюйоркския район Стейтън Айлънд, в което през 1971 г. бяха снимките на филма "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, отново е обявено за продажба, след като през последните 6-години смени няколко собственици, показва справка в интернет. Сегашните притежатели на имота са готови да се разделят с него срещу 2,89 млн. долара.

 

В задния двор на имението, построено в стила Тюдор, умира главният герой – босът на един от най-могъщите кланове на италиано-американската мафия - дон Вито Корлеоне, изигран от Марлон Брандо. В тази къща са заснети и други сцени от "Кръстника", например сватбата на Кони – дъщерята на дон Корлеоне, изиграна от Талия Шайър. Именно тук мафиотският бос приема поздравленията на своите гости и произнася превърналата се в култова фраза: "Ще му направя предложение, на което няма да може да откаже".

 

Имението, построено през 1930 г., e с площ от 580 кв.м. и първоначално е принадлежало на кмета на района Стейтън Айлънд – Джоузеф Палма, който имал 11 деца. следващият собственик притежавал имението в продължение на 60 години и името му е Едуард Нортън III. Когато се снима епопеята "Кръстникът" Едуард учи в гимназията. А заслугата точно това имение да бъде избрано за снимките на филма на Копола  е на актьора Джани Русо, който е израсъл в този квартал. Той самият играе във филма ролята на зетя на дон Корлеоне - Карло Рици. 

 

Сегашният собственик го е купил през 2012 г. за 1,7 млн.долара.

 

"Кръстникът" спечели три награди "Оскар" , включително за играта на Марлон Брандо. Лентата е смятана за най-великия американски филм на всички времена.

 

Коментари

Новини Варна