IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
17:01 | 16 ноември 2014
Обновен: 21:14 | 26 април 2024

Стилиян Петров отново рита

Бившият капитан на България, Селтик и Астън Вила Стилиян Петров разкри детайли за тежкия период на лечение в интервю за списание "Фройнде", цитирано от "24 часа". Той бе диагностициран с левкемия през пролетта на 2012 година. 35-годишният Петров отново иг

По материала работи: Пламен Янков
Стилиян Петров отново рита

 

Бившият капитан на България, Селтик и Астън Вила Стилиян Петров разкри детайли за тежкия период на лечение в интервю за списание "Фройнде", цитирано от "24 часа". Той бе диагностициран с левкемия през пролетта на 2012 година. 35-годишният Петров отново играе футбол, макар и в аматьорската неделна лига.
"Чудесно е да се завърнеш на терена, особено след диагноза левкемия. Футболът наистина ми липсваше през тези 2 г. и половина. Заради лечението ми и силните странични ефекти на стероидите не трябваше да ритам. Затова и в началото малко се страхувах да го направя отново.", споделя Стилиян Петров.
Футболистът разказва, че влиза във форма лека-полека. За момента играе мачове само на половин терен. Той споделя, че с всяко следващо излизане на терена става по-силен.
Стилиян Петров разказва, че е предизвикателство за съотбониците му да играят с него, предвид че е бивш професионален футболист. Той споделя, че понякога се ядосва на качеството на игра в неделната лига, но все пак е наясно на какво ниво са тези мачове.
Футболистът казва, че винаги иска да побеждава и приема мачовете на сериозно. Но те не могат да се сравняват с тези във Висшата лига.
"Има дупки по терена. Когато леко завали, положението става весело. Теренът е обграден от дървета без истински очертания. Това обаче няма значение за момчетата. Те идват да поиграят и след това да пийнат по бира.", коментира Стилиян Петров.

Коментари

Новини Варна