Варна °
fallback
Живот
12:39 | 25 януари 2018
Обновен: 06:01 | 7 май 2025

Паста с пиле и сметана

Време на приготвяне: 35 минути Порции: 2

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

500 г пилешки гърди

1/2 опаковка паста по ваш избор

2 чушки

1/2 глава червен лук

2 скилидки чесън

4 малки домата

1 чаша мляко

1 чаша течна сметана за готвене

зехтин

червен пипер

сол, черен пипер

 

Приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на малки парчета и ги поръсете с червен пипер. Сложете зехтина в добре загрят тиган и запържете пилешкото. След това отделете месото в чиния и в същия тиган задушете нарязаните зеленчуци. Ако е необходимо прибавете още малко зехтин. Докато приготвяте месото и зеленчуците сварете пастата според указанията на опаковката.

 

Прецедете готовата паста, но запазете около чаша от водата, в която се е варила. Върнете пилето при зеленчуците и прибавете млякото, сметаната и пастата. Гответе още няколко минути, за да се свържат добре всички съставки и за да се получи гъст сос. Ако е необходимо разредете с малко от водата, в която се е варила пастата. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

 

az-jenata.bg

 

 

Четете още: Откриха най-добрия природен антидепресант

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback