Варна °
fallback
Живот
14:56 | 30 януари 2018
Обновен: 06:47 | 6 май 2025

Хляб без въглехидрати

Рецепта за домашен хляб подходяща при глутенова непоносимост, меню за отслабване и ако обичате да приготвяте нестандартна храна

По материала работи: manager

Приготвя се за няколко минути, супер е лесно:

 

Необходими продукти:

 

200 гр. смляно ленено семе (брашно от ленено семе)

3/4 равна ч.л. сода 

1/3 равна ч.л. сол (използвайте Хималайска)

3 яйца

5 с.л. нерафинирано слънчогледово олио (Шарлан), всяка наситена мазнина ще свърши работа (краве масло, кокосово)

½ чаша топла вода

 

Начин на приготвяне:

 

Лененето семе, солта и содата се смесват. Разбивате яйцата, добавяте водата и олиото, след това постепепенно добавяте по малко от сухата смес – това е! Гъстотата на сместа не е като на тесто, а като на каша за кекс. Ако използвате краве или кокосово масло, разтопете ги да са течни. Яйцата, ако са от хладилник, може да втвърдят мазнината, така че първо ги сложете в топла вода да се постоплят.

 

Пече се в незалепваща форма, намазана с олио, на 170 градуса с вентилатор, в средата на фурната за 45 минути. Става супер мек хляб!

Рецептата позволява да сложите подправки на вкус, ядки и каквото обичате.

 

А сега калориите в рецептата и по колко може да се яде:

 

Внимание: макар хлябът да е нискокалоричен, той съдържа 55 гр. фибри, което е огромно количество. Не изяждайте целия хляб наведнъж!

 

Разделяте хляба на 6 равни части или 1/6 част от него е порцията!

 

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback