Пуешки стекове с екзотичен сос

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 2

Пуешки стекове с екзотичен сос

Продукти:

4 броя пуешки гърди (около 300 г)

2 супени лъжици царевично брашно

1 супена лъжица олио

3 портокала, 2 изцедени и 1 обелен и нарязан на кубчета

1 супена лъжица настърган джинджифил

1 супена лъжица мед

1 грейпфрут, обелен и нарязан на кубчета

1 супена лъжица нарязан на ситно пресен лук

 

Приготвяне:

Поръсете едната супена лъжица царевично брашно в чиния. Оваляйте в нея всяка от пуешките гърди, така че да полепне добре. Загрейте мазнината на силен котлон и запържете от всяка страна до покафеняване. Свалете от огъня. Направете сос грейви като към мазнината добавите още малко олио, портокаловия сок, джинджифила и меда. След като сосът започне да къкри и да се редуцира, добавете другата супена лъжица царевично брашно. Разбърквайте през цялото време, добавете и 1 супена лъжица студена вода. Бъркайте, докато сосът започне да се сгъстява. Овкусете с малко сол и черен пипер по желание. Добавете и пресния лук. Върнете пуешките стекове обратно в тигана. Към тях добавете парченцата плодове и соса. Нека вкусовете се смесят. По желание можете да капнете няколко капки соев сос преди да свалите от котлона.

 

az-jenata.bg

Четете още: Билки, които облекчават тежестта в корема

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата