Варна °
fallback
Живот
10:50 | 1 февруари 2018
Обновен: 06:54 | 6 май 2025

Пълнена кокошка с кисело зеле

Време на приготвяне: 250 минути Порции: 10

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 кокошка с дреболии

3 глави лук

1/2 ч.ч.ориз

4 скилидки чесън

100 г предварително накиснати във вода стафиди

около 1-1 и 1/2 кг кисела зелка

олио

сол, черен пипер

червен пипер

масло

Приготвяне:

Кокошката се измива добре, а дреболиите ѝ се варят в подсолена вода. В тенджера загрейте мазнина, задушете нарязания лук заедно с чесъна. Прибавете към тях премития ориз и сварените дреболии. След това сипете от бульона, в който сте варили дреболиите.

 

След 5-10 минути прибавете стафидите, сол, черен пипер и нарязания магданоз. Гответе докато оризът стане наполовина готов. Нарежете киселото зеле и го задушете в малко мазнина. Когато поомекне, разстелете го в тавичка и сложете върху него напълнената и зашита кокошка. Намажете я с масло и поръсете с червен и черен пипер. Сипете в тавичката малко от бульона на дреболиите или вода и малко зелев сок. По желание прибавете и няколко люти чушки. Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса до готовност на месото. Около 15-20 минути преди да извадите ястието от фурната, премахнете фолиото, за да хване кокошката златиста коричка.

az-jenata.bg

Четете още: Ако той прави тези 5 неща, е лудо влюбен в теб

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback