Съставките са малко. Направата е достатъчно лесна и за най-начинаещи, а резултатът е неизменно сполучлив. Хайде, да се заемаме!
Дозата е за 36 бонбона
Необходими продукти:
3 банана, 200 грама (около една чаена чаша) овесени ядки цели,200 грама кокосови стърготини, 25 грама черен шоколад, канела, джинджифил, кашу и бадеми за украса, още кокосови стърготини и овесени ядки за овалване.
Начин на приготвяне:
Намачкваме бананите с вилица. Добавяме отмерените овесени ядки и кокосови стърготини, и разбъркваме. Целта е да сгъстим банана и да направим смес, лесна за манипулиране,без да се разпада. Резултатът трябва да бъде леко сгъстена каша.
Време е да разнообразим "тестото" си с различни добавки. Можете да експериментирате с всичко леко и здравословно – сушени плодове, ядки, черен шоколад, пресни плодове,подправки.
Разделяме сместа на две или колкото комбинации сте направили.
Първата моя комбинация е с накълцан черен чошолад, с украса от овесени ядки и бадем.
Втората е с джинджифил, канела, и едро начупени сурови орехи, с украса от кокосови стърготини и кашу.
Повечето хора подслаждат с мед, но ако използвате добре узрели или дори покафенели банани, допълнително подслаждане не е нужно. а и ще спестите излишни калории.
След като имаме двете смеси, си подготвяме поднос, застлан с домакинска хартия или хартия за печене (но няма да печем) и повърхност, върху която да изсипем около 12 супени лъжици от онова, в което ще оформяме и овалваме бонбоните. В случая, започваме с овесени ядки, за сместа с черния шоколад. Загребваме една равна супена лъжица, избутваме я с пръсти в овесените ядки и оформяме топче. По желание украсяваме отгоре с ядка.
Оставяме бонбоните в хладилника за няколко часа и после се наслаждаваме на нещо полезно, нискокалорично и много вкусно!
От thestyleconstructor.bg
Коментари