Варна °
fallback
Живот
10:06 | 5 февруари 2018
Обновен: 13:57 | 5 май 2025

Пиле с кокосово мляко

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 3-4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

3-4 обезкостени пилешки гърди без кожа

1 супена лъжица кокосово масло

2 глави червен лук

2 сладки червени чушки

1 червена люта чушка – по желание

1/2 чаша кокосово мляко

1 чаена лъжичка куркума на прах – по избор

600 мл зеленчуков или пилешки бульон

сол, черен пипер

няколко стръка магданоз

сокът на ½ лайм

 

Приготвяне:

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. В добре загрят тиган разтопете кокосовото масло. Сложете пилето и го гответе около 5-7 минути за всяка страна. След това го извадете и в същия тиган задушете лука и чушките. Ако е необходимо добавете още малко кокосово масло. Когато зеленчуците са омекнали сипете бульона, сока от лайм, куркумата, кокосово мляко и за финал нарязания магданоз. Върнете пилешките гърди в тигана, докато сосът се сгъсти и месото стане напълно готово. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

az-jenata.bg

Четете още: Физически активните деца са по-здрави по-късно през живота си

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback