Продукти:
3-4 обезкостени пилешки гърди без кожа
1 супена лъжица кокосово масло
2 глави червен лук
2 сладки червени чушки
1 червена люта чушка – по желание
1/2 чаша кокосово мляко
1 чаена лъжичка куркума на прах – по избор
600 мл зеленчуков или пилешки бульон
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
сокът на ½ лайм
Приготвяне:
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. В добре загрят тиган разтопете кокосовото масло. Сложете пилето и го гответе около 5-7 минути за всяка страна. След това го извадете и в същия тиган задушете лука и чушките. Ако е необходимо добавете още малко кокосово масло. Когато зеленчуците са омекнали сипете бульона, сока от лайм, куркумата, кокосово мляко и за финал нарязания магданоз. Върнете пилешките гърди в тигана, докато сосът се сгъсти и месото стане напълно готово. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
az-jenata.bg
Четете още: Физически активните деца са по-здрави по-късно през живота си