Варна 13°
fallback
Живот
10:02 | 7 февруари 2018
Обновен: 23:32 | 26 април 2024

Сочни и вкусни пилешки стекчета

Лесни и бързи за приготвяне

По материала работи: manager

Необходими продукти:

 

2 бр. пилешки пеперуди (двойка бяло месо от гърдите)

1 лимон

1 ч.л. горчица

2 с.л. соев сос

2 с.л. зехтин

1 равна ч.л. сол

1 с.л. балсамов оцет

 

Начин на приготвяне:

 

Разрязваме пилешките гърди през средата, така че да получим общо 8 броя еднакви стекчета. В купичка разбиваме всички останали необходими продукти и намазваме с тях всяко едно от стекчетата (от двете страни). Оставяме ги "да си починат" около 45 минути. Загряваме грил тигана и ги изпичаме равномерно от двете страни. Подреждаме  изпечените стекчета в йенска тенджера и преди да ги сервираме ги пускаме за 15 минути "да се обърнат" във фурната. Внимавайте! Фурната трябва да е студена, когато поставим в нея йенската тенджера, а след това я включваме на максимални градуси.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback