Необходими продукти:
2 бр. пилешки пеперуди (двойка бяло месо от гърдите)
1 лимон
1 ч.л. горчица
2 с.л. соев сос
2 с.л. зехтин
1 равна ч.л. сол
1 с.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилешките гърди през средата, така че да получим общо 8 броя еднакви стекчета. В купичка разбиваме всички останали необходими продукти и намазваме с тях всяко едно от стекчетата (от двете страни). Оставяме ги "да си починат" около 45 минути. Загряваме грил тигана и ги изпичаме равномерно от двете страни. Подреждаме изпечените стекчета в йенска тенджера и преди да ги сервираме ги пускаме за 15 минути "да се обърнат" във фурната. Внимавайте! Фурната трябва да е студена, когато поставим в нея йенската тенджера, а след това я включваме на максимални градуси.
Да ви е сладко!
Коментари