Тази пилешка кавърма е подходяща за протеинови диети, защото освен печените пилешки гърди в състава й участват само неутрални зеленчуци.
Необходими продукти:
400 гр. пилешки гърди, предварително запечени на скара или грил тиган
5 средни глави лук, или 4 по-големи
2 стръка праз (по големи)
4 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 к. ч. доматен сок
1 ч.л. куркума
чубрица
хималайска сол на вкус
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Всичко се нарязва, както е показано на снимките. В дълбок тиган задушаваме със зехтина трите вида лук, добавяме чушките, нарязаното на парчета месо и накрая доматите и 1 к.ч. вода.
Оставяме да се задуши докато изври водата. Накрая прибавяме подправките и задушаваме още 2-3 минути, за да ги поеме ястието.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари