Необходими продукти за 6 порции:
1/2 средно голяма зелка (прясна)
1 стрък праз
1 морков
200 гр. ориз
1 к.ч. доматен сок
2 с.л зехтин
1 ч.л. хималайска сол
щипка лимонтозу
1/2 ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
Нарязаната на ситно зелка, настърганият морков и ситно нарязания праз се задушават до омекване с 1 ч.л. зехтин в дълбок тиган Отделно се запържва с другата лъжица зехтин ориза (докато започне да дрънка), добавят се доматите, куркумата и 400 м.л. вода.
Когато оризът поеме водата, в йенска тенджера се смесва със зелето. Добавя се 1 ч.ч. вода, в която са разтворени лимоновата киселина и хималайската сол. Поставя се в студена фурна и се пече до готовност на 220 градуса.
Черно море
Вижте още:
Коментари