IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:21 | 15 февруари 2018
Обновен: 16:08 | 24 март 2025

Пилешки гърди с пармезанова коричка и моцарела

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2

По материала работи: Слав Велев
Пилешки гърди с пармезанова коричка и моцарела

Продукти:

2 броя пилешки гърди

1/2 чаша настърган пармезан

1 ч.л. нарязан босилек

1/2 ч.л. чесън на прах

сол, черен пипер на вкус

1/2 ч.л. сушен риган

1 топка моцарела

2 яйца

 

Приготвяне:

В купа смесете всички сухи съставки, заедно с билките. Разбийте отделно яйцата. Потопете пилешките гърди в тях, а след това ги сложете в купата със сухите съставки, за да се овалят добре. Сложете месото в тавичка върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути. Когато пилешките гърди са почти готови сложете върху всяка от тях по два по-дебели резена моцарела и запечете, докато сиренето се разтопи. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

 

az-jenata.bg

Четете още: Да си хапнем сладко изкушение без грам угризение

 

Коментари

Новини Варна