IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:18 | 16 февруари 2018
Обновен: 11:34 | 6 март 2025

Домашни хлебчета с чесново-билково масло

Време на приготвяне: 80 минути Порции: 12-15

По материала работи: Слав Велев
Домашни хлебчета с чесново-билково масло

Продукти:

1 чаша топло мляко

1 пакетче суха мая

1 малко пакетче масло, може и повече

½ чаена лъжичка захар

½ чаена лъжичка сол

2 яйца

брашно за меко тесто (около 500 г)

3 скилидки стрит чесън

1 супена лъжица наситнен магданоз, може и други любими ваши билки

За намазване на хлебчетата след изпичане:

100 г масло

1-2 скилидки пресован чесън

малко билки по ваш избор

 

Приготвяне:

В купа сложете топлото мляко и маята, като разбъркате добре, за да се разтвори. След това прибавете 50 грама от разтопеното масло, яйцата, захарта и солта. Отново разбъркайте. Накрая сложете брашното и омесете меко тесто. Разделете тестото на две, разточете първата половина върху набрашнен плот.

 

Намажете тестото с разтопеното масло, в което сте сложили пресования чесън и наситнения магданоз. Разрежете тестото на правоъгълници, като размера зависи от това колко големи рулца искате да направите. Всяко парче се навива внимателно и се поставя в намаслена и набрашнена тавичка или направо върху хартия за печене. Същото направете и с другата половина от тестото.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете рулцата и ги намажете и отгоре с чесново-билковото масло и отново върнете във фурната за няколко минути.

az-jenata.bg

 

Четете още:Стресът е заразен

Коментари

Новини Варна