Варна 19°
fallback
Живот
09:06 | 18 февруари 2018
Обновен: 12:39 | 3 май 2024

Трапезата на Сирни Заговезни

Няколко интересни предложения

По материала работи: Слав Велев

Сирни заговезни (Поклади) или Прощална неделя е празник на всеобщото опрощение. Той е винаги седем седмици преди Великден.

Какво да сложим на трапезата за Сирни заговезни? Традицията повелява на този празник на масата да има ястия с млечни продукти – мляко, сметана, извара, кашкавал и сирене.

На „Прошка“ не може да минем без класическата баница със сирене. Можем да разнообразим менюто като направим „зелена“ баница с праз или спанак или тутманик.

Сварете няколко яйца – дори да не ги връзвате на конец и децата да се опитват да ги хванат с уста, направете ги на салата. Другото задължително нещо е парченца бяла халва.

След празничния обяд/вечеря следва ритуалът по искане и даване на прошка.

Ето предложенията на az-jenata.bg за празнични рецепти:

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback