Варна 20°
fallback
Живот
08:35 | 24 февруари 2018
Обновен: 00:22 | 27 април 2024

Пилешко с киноа и зеленчуци

Време на приготвяне: 1 час Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

1 чаша киноа

2 чаши пилешки бульон

4 супени лъжици зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън, намачкани

1 глава лук, нарязана на ситно

400 г пилешки гърди, нарязани на големи парчета

1 тиквичка, нарязана на кубчета

1 домат, нарязан на кубчета

250 г сирене, натрошено

7-8 пресни листа босилек

1 супена лъжица лимонов сок

 

Приготвяне:

Смесете киноата и пилешкия бульон. Нека заврат заедно в тенджера. След като заври намалете силата на котлона и оставете да покъкри под капак. Варете, докато течността се абсорбира и киноата набъбне. Приблизително като време би трябвало да отнеме около 12 минути.

 

Загрейте 2 от лъжиците зехтин в тиган на средна температура. Запържете чесъна и лука, докато стане полупрозрачен или за около 5 минути. Добавете пилешкото и гответе докато стане леко розово или за още 5 минути. Отстранете месото от огъня.Изсипете още 2 супени лъжици зехтин в тигана. Добавете тиквичките и доматите и гответе, докато омекнат или за около 5 до 8 минути. Върнете пилето в тигана и поръсете с натрошеното сирене, босилека и лимоновия сок.

 

Сервирайте върху канапе от горещата киноа.

 

az-jenata.bg

 

 

Четете още: 5 причини да не сравнявате връзката си с другите двойки

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback