IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
21:22 | 2 декември 2014
Обновен: 00:31 | 19 април 2024

КАТ спира бъгито на баба Яна

Имам книжка, карала съм лада, москвич, шкода и форд, каза възрастната жена

По материала работи: manager
КАТ спира бъгито на баба Яна

КАТ спира от движение бъгито на 81-годишната шофьорка баба Яна. След репортаж на Би Ти Ви органите на реда се самосезираха и провериха дали възрастната жена има необходимите документи. По обяд днес бабата е открита от пътните полицаи да пасе козите край главен път Е-79 и заведена до дома й. След като поискали да покаже свидетелство за правоуправление и талон и застраховка, които баба Яна не открила, полицаите я предупредили повече да не се качва на бъгито, съобщи БГНЕС.

"Преди да се пенсионирам работех в телефонния завод, бъгито го имам от три години, купиха ми го племенниците, които живеят в Чикаго. За да мога да си прибирам нещата от градината под магистралата, защото ходя трудно. Кучето и козичките са моите другари. В началото полицаите ме спираха, причакваха ме при казана в Грамада. Плашеха ме с глоби, защото автомобилът не бил регистриран", обясни баба Яна.

"Там, където е купено не се регистрират, защото са малко конските сили, но ако трябва ще го побългарим и ще го регистрирам, казвам им аз. "Ти много няма да знаеш, че ще те глобим 500 лева, отвръщат ми полицаите", разказа бабата и продължи: "Наложи се зетят да ходи до КАТ и чак в София, за да разберем, че няма нужда да се регистрира бъгито и катаджиите спряха да ме причакват и плашат с глоби. Имам книжка отдавна, карала съм "Лада", "Москвич", "Шкода" и "Форд", продължи разказа си 81-годишната жена.

Баба Яна призна, че при последното си каране из града се объркала на кръгово кръстовище. Вместо да тръгне надясно, тръгнала наляво, че й било по-близо, защото бързала да закара нещо на сестра си. Бабата не може да се сети къде снаха й й сложила шофьорската книжка, но само веднъж е глобявана като водач. "Глобиха ме при "Търговия на едро", защото бях паркирала на тротоара. 6 месеца бях в САЩ, там съм карала "Форд" автоматик, само с един педал се управлява. Там имаше една сръбкиня, караше "Мерцедес", но не можеше да паркира. Молеше ме аз да й го паркирам", похвали се възрастната жена.

От днес нататък баба Яна вече няма да кара бъгито към градината, ще се отдаде само на пасенето на козите си.

Vsekiden.com

Коментари

Новини Варна