IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:28 | 21 март 2018
Обновен: 22:06 | 7 май 2025

Агнешка дроб сарма със спанак

Време на приготвяне: 2 часа и 10 минути

По материала работи: Слав Велев
Агнешка дроб сарма със спанак

Приготвяне:

Сваряват се почти до омекване в малко подсолена вода целият агнешки бял дроб, половината от черния дроб и сърцето; изваждат се и се нарязват на кубчета. Изкисва се в студена вода булото. Задушава се половин кг спанак в половин чаша подсолена вода; отцежда се и се нарязва на ситно. Изпържват се 2 глави лук, нарязани на ситно, с половин чаша мазнина. Слага се 1 лъжичка червен пипер. Прибавят се спанакът, дреболиите, 2-3 супени лъжици ориз.

 

Налива се 1 чаша от водата, в която са врели дробът и сърцето. Варят се, докато оризът омекне и поеме водата. Прибавят се 2-3 стръка джоджен и 2 лъжици магданоз. Сместа се увива в булото, поставя се в тавичка, намазана с масло, и се залива с 1-1 и половина чаша кисело мляко, разбито с 2-3 яйца. Ястието се пече в умерено силна фурна. Може да се полее само с 3-4 лъжици мазнина. Поднася се със зелена салата.

 

az-jenata.bg

Четете още: Яжте тези храни, ако коремът ви е подут

Коментари

Новини Варна