Варна °
fallback
Живот
10:18 | 29 март 2018
Обновен: 10:20 | 15 юни 2025

Пролетна зеленчукова супа

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 тиквичка

250 г домати от консерва, белени

2 моркова

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 голям картоф

1 глава кромид лук

300 г зелен фасул

сол

черен пипер

1-2 супени лъжици олио

джоджен

червен пипер

1 кубче зеленчуков бульон

 

Приготвяне:

Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея запържете лука и морковите. След като омекнат залейте с 2 литра вода. Добавете в нея бульона и разбърквайте, докато се разтвори. Нарежете останалите зеленчуци на ситно. Добавете ги във врящия бульон. Намалете котлона и оставете да къкри. Овкусете с подправките. Разбърквайте от време на време. Супата е готова, когато всички зеленчуци омекнат напълно.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Защо розовата сол е по-полезна от бялата?

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback