IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
18:56 | 5 декември 2014
Обновен: 23:37 | 20 април 2024

По празниците британците поглъщат 4000 калории само от алкохол

Британците изпиват близо 4000 калории в сезона на празниците, показва ново изследване

По материала работи: Юлиян Атанасов
По празниците британците поглъщат 4000 калории само от алкохол


 Британците изпиват близо 4000 калории в сезона на празниците, показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл". Празнуващите ще пресушат средно 62 алкохолни единици, които се равняват на 30 чаши вино и 22 халби бира, по време на празничния сезон. Това се равнява на 200 блокчета шоколад, а за изгарянето на погълнатите калории ще са необходими седем часа джогинг, пише БГНЕС.
Изследване сред 2000 младежи, поръчано от британската организация Cancer Research, показва, че един на всеки четирима младежи между 18 и 24 години и една трета от младежите между 25 и 34 години пропускат хранене преди излизане вечерта, за да "си освободят място" за алкохола в дневната си калорийна дажба.
Една трета от анкетираните заявили, че виното е любимата им напитка по време на празниците, а 95% не знаят колко калории се съдържат в една стандартна чаша. Повечето участници не знаели и колко калории се съдържат в бирата, като над 90% нямали представа колко са калориите в една стандартна халба.
Новото изследване затвърждава предишно проучване от октомври, което установи, че хората, които пият, си набавят около 10% от калориите от алкохол, но повечето не могат да предположат колко калории се съдържат в любимата им напитка. В глобален план Световната здравна организация съобщава, че алкохолът убива 3,3 милиона души на година.
Според британското изследване алкохолът се отразява не само на талията, но и на банковата сметка. Една трета от анкетираните признали, че са похарчили повече пари, отколкото са възнамерявали, по време на празненствата миналата година, като 30% отдават това на по-голямото харчене за алкохол.

Коментари

Новини Варна