IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
15:34 | 6 декември 2014
Обновен: 00:42 | 23 март 2024

Хранете се под синя светлина! Пази от преяждане

При жените обаче не се забелязва промяна заради светлината.

По материала работи: Деян Михайлов
Хранете се под синя светлина! Пази от преяждане

Храненето под синя светлина прави храната неприятна и предпазва от преяждане, установиха учени, цитирани от вестник „Дейли мейл”.

Според учените мъжете, които се хранят на синя светлина, стават подозрителни на подсъзнателно равнище заради неестествения цвят, реакция, която предпазва от преяждане, без да намалява насладата от храната. Но при жените не се забелязва промяна заради светлината и според учените това се дължи на факта, че те разчитат повече на аромата, когато преценяват храната.

Тъй като естествените сини храни са редки, хората може да имат съмнения дали подобни храни са безопасни за ядене, казва ръководителят на изследването Хан-Сук-Сео от университета в Арканзас. В изследването са участвали 112 души, които трябвало да консумират една и съща храна под различни по цвят светлини.

Въпреки че погълнали различни количества палачинки и омлети, резултатите от въпросниците, които участниците попълнили впоследствие, показали, че те регистрират едни и същи нива на задоволство. Неотдавнашно изследване установи, че затлъстяването съкращава живота с осем години и води до две десетилетия влошено здраве.

Коментари

Новини Варна