Пудинг с хляб, шоколад и банан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 3-4

Пудинг с хляб, шоколад и банан

Продукти:

600 г бял хляб

300 мл прясно мляко

3 прахчета ванилия

3 супени лъжици захар

1 голям банан

1 ч.л. бакпулвер

1 шоколад по ваш избор

 

Приготвяне:

Нарежете хляба на едри кубчета и го сложете в дълбока купа. Прибавете към него намачкания банан, млякото, захарта и ванилията, бакпулвера, натрошения шоколад. Разбъркайте добре докато се получи хомогенна смес. Ако е необходимо добавете още прясно мляко, за да се напои хубаво хлябът и да се получи добра консистенция на тестото. Намажете тава с незалепващо покритие с малко масло или застелете хартия за печене.Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Лошото хранене на бъдещите родители може да повлияе здравето на детето

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата