IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
20:39 | 7 декември 2014
Обновен: 15:46 | 11 май 2024

В Берлин откриха кафене за следобедна дрямка

В германската столица откриха "спален бутик" за любителите на кратката следобедна дрямка

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Берлин откриха кафене за следобедна дрямка


В германската столица откриха "спален бутик" за любителите на кратката следобедна дрямка по време на обедната почивка, пише БГНЕС. Услугата вече набира голяма популярност сред местните чиновници с девиза "след обилния обяд трябва да поспя". Според изданието "Велт онлайн" малкият "кът за сън" предлага на клиентите си време за почивка в домашна обстановка. Той разполага с 10 легла, всяко в отделна спалня с приглушена светлина.
Идеята е не да проспите деня, а да си полегнете 15 - 20 минути след обяда. Позволена е леката и кратка дрямка, но не и дълбокият сън. "Ефектът е феноменален, защото след като се събудите можете да преместите планини", уверяват авторите на идеята.
Експертите обясняват, че тялото не е способно на седем или осемчасова активност без почивка. За това услугата става все по-популярна сред германците, открили нейната полза.
Всеки клиент има определено време за престой в спалнята и в никакъв случай не е позволено да заспивате дълбоко и да прекарвате вътре часове, предупреди хазяйката на "спалния бутик".

 

Коментари

Новини Варна