Пица с 4 вида сирена

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 3-4

Пица с 4 вида  сирена

Продукти:

За тестото:

1 ч.ч. хладко прясно мляко

500 г брашно

3 с.л. масло

20 г мая

2 яйца

сол

За плънката:

доматена паста за намазване

50 г сирене „Ементал“

50 г синьо сирене

50 г сирене „Бри“

50 г сирене „Пармезан“

50 г кашкавал

½ глава червен лук

зехтин

черен пипер

мащерка

маслини

 

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете в средата кладенче. Разтворете маята в млякото и я изсипете при брашното. След това разбийте яйцата с една чаена лъжичка сол и ги прибавете към останалите съставки, а накрая сложете маслото. Бъркайте непрекъснато и замесете меко тесто. След това го разстелете в тава за пица и го намажете с доматена паста. Остава да сложите и останалите продукти. За да получите хрупкав блат и сочна плънка, печете пицата само отгоре в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

 

Снимка: Анатолий Попов

az-jenata.bg

 

Четете още: Как да избегнем лошия късмет чрез храните

 

Новини

Коментари

Живот
Новини Варна
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата