Варна °
fallback
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 10:22 | 15 юни 2025

Курбан-чорба от агнешко

По материала работи: Слав Велев

Продукти: 1 кг агнешко месо 250 г агнешки дреболии 1-2 глави кромид лук 3-4 люти чушки 1 пак. краве масло 1 яйце 1 вр. магданоз сол и джоджен на вкус

 

Приготвяне:  Нарязаното на късчета месо се обезкостява и се измива. Поставя се в тенджера заедно с нарязаните на дребно дреболии, залива се с вода и се вари, като пяната се маха с решетеста лъжица. Прибавят се ситно нарязаният лук и лютивите пиперки. В мазнината се задушава брашното до златисто, размива се с малко бульон и се изсипва в чорбата. Чорбата се долива с гореща вода, посолява се и се вари още 5 минути. Застройва се с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Сваля се от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback