Варна °
fallback
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 03:49 | 15 юни 2025

Агнешки дреболии по тарикатски

По материала работи: Слав Велев

Продукти: За 4 порции: агнешки дреболии (сърце, черва, бял и черен дроб, език) 1/2 кг гъби 1-2 ч. ч. бяло вино 1 пакетче масло чесън на прах черен пипер 1 връзка магданоз пресен джоджен За заливката: жълтъците на 4 яйца 1/2 кофичка кисело мляко настърган кашкавал

 

Приготвяне: Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите, които се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, пакетчето масло (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът нарязани на ситно.   

Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне леко да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал и фурната се изключва, колкото да се разтопи кашкавала.  Поднася се със зелена салата.

 

 

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback