Варна °
fallback
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 03:49 | 15 юни 2025

Агнешка мусака със спанак

По материала работи: Слав Велев

Продукти и приготвяне: Запържва се 1 кг агнешко смляно месо с 4 лъжици масло и 2 глави лук; посолява се и се поръсва с 1 лъжичка червен пипер. 

Попарва се 1 кг спанак, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва с 3-4 лъжици масло, 1 глава лук и 1 лъжица брашно. Прибавят се 2 супени лъжици магданоз и половин лъжичка чер пипер. 

Изсипва се в тавичка половината месо. Върху него се разстила спанакът, а отгоре – останалото месо. Налива се малко гореща вода. Ястието се пече в умерена фурна. 

Когато е почти готово, залива се с 1 чаша кисело мляко, разбито с 3 яйца, след което се допича до зачервяване в силна фурна.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback