IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 09:49 | 12 май 2025

Дроб сарма в було

По материала работи: Слав Велев
Дроб сарма в було

Продукти:
За 4-6 порции:
1 кг агнешки дреболии заедно с булото
100 г стопено масло
1 връзка зелен лук
100 г ориз
2 яйца
200 г кисело мляко
1 с. л. брашно
черен пипер
магданоз
джоджен
сол


Приготвяне:
Почистените и измити дреболии се варят в подсолена вода 10 мин., след което се нарязват на малки парченца. В част от мазнината се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавят се последователно нарязаните дреболии и оризът и също се запържват леко. Заливат се с малко бульон от дреболиите и се оставят да поврат 10 мин. Подправят се на вкус със сол, черен пипер, магданоз и джоджен и се отстраняват от котлона, за да може оризът да поеме водата и да набъбне. 

 

Предварително измитото и накиснато в студена вода було се нарязва на парченца. Във всяко парче се поставя малко от приготвената смес. Плънката се завива с краищата на булото и се оформя като сарма, която се нарежда в тавичка. Така приготвените сарми се заливат с малко бульон и мазнина и се пекат. Към края на печенето се заливат с разбитите яйца, брашно и кисело мляко и се допичат до зачервяване. Поднасят се топли. 


Добър апетит!

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна