Варна °
fallback
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 03:49 | 15 юни 2025

Агнешка яхния

По материала работи: Слав Велев

Продукти: 1 брой агнешки врат около 700 грама 1 кг картофи 1 морков 1 брой чушка червена 2 глави лук 2 с.л. сушени подправки със зеленчуци 1 с.л. червен пипер 2 с.л. брашно 3 с.л. олио сол на вкус няколко стръка магданоз 1 ч.л. джоджен сух 2 ч.л. чубрица

Приготвяне: Агнешкият врат се сварява и обезкостява. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на полумесеци лук докато омекне. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback