Пилешка супа с много зеленчуци

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

Пилешка супа с много зеленчуци

Продукти:

2 супени лъжици зехтин или олио

1 голяма глава лук

2 стръка селъри

2-3 моркова

2 скилидки чесън

2 тиквички

6 броя зелени аспержи

1 ч.л. сушен риган

сол, черен пипер на вкус

2,500-3 л пилешки бульон

400 г пилешко месо - може да са гърди, бутчета

100 г царевица от консерва, отцедена

100 г грах от консерва, отцеден, може да ползвате и замразени

 

Приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте мазнината и задушете в нея нарязаните лук, целина, моркови, тиквички и аспержи. Прибавете и стрития чесън, сол, черен пипер, ригана. След това сипете пилешкия бульон (или вода вместо него) и сложете месото.

 

Когато пилешкото се свари може да го извадите и накъсате на малки парчета като за супа. Върнете отново в бульона и прибавете царевицата и граха. Гответе още 10-15 минути и сервирайте.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Плодове и зеленчуци, които ни помагат да отслабнем

Новини

Коментари

Живот
Новини Варна
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата