Медта е блестящ, тониран в червеникаво метал, когато е чист и полиран - но с течение на времето може да загуби блясъка си и да стане с ръждив кафяв цвят.
Ако искате вашите тенджери, тигани и други съдове, да блестят на рафтовете ви, препоръчваме да използвате продукт, който ще възстанови и освен това защити Вашия артикул от бъдещи петна.
Как да почистите медни и месингови съдове представят от beu.bg:
Изплакнете съда с топла вода.
Изсипете лимонов сок върху гъба за чинии
Добавете сол върху гъбата и изтъркайте
Подсушете с чиста, мека кърпа
Втори вариант за почистване с кетчуп и сол.
Това не е точна наука, затова не е нужно да измервате количеството съставки.
1.Сипете малко кетчуп върху парцал или мека гъба, след това поръсете със сол.
2. Разбъркайте сместа върху медния си предмет с кръгови движения и повторете, докато не изчезнат петната от цялата повърхност.
3. Използвайте влажна кърпа, за да изтриете сместа от кетчупа и солта от Вашия артикул и използвайте друга чиста кърпа, за да изсушите Вашия артикул. Това е!
Коментари