Продукти:
8 големи червени чушки например сорт „Калифорния“
500 г ориз „Жасмин“
2-3 с.л. олио
1 глава лук
подправка за ориз
Приготвяне:
Запържете лука в загрято олио заедно с ориза. Налейте около 700 мл вода. Бъркайте често, за да не залепне. След като поеме водата, преценете дали да добавите още малко вода. Оризът трябва да е почти готов, преди да го махнете от котлона.Отрежете капачета от чушките, като запазите дръжките, така изглежда атрактивно, а оризът се досготвя. Напълнете чушките, сложете капачетата и наредете в тава. Ако ви остане плънка, винаги можете да я сложите около чушките. Печете не повече от 25 мин. Може да покриете на половината време с фолио, за да не загорят капачетата на чушките.
az-jenata.bg
Четете още: Суперхрани, които да ядем през есента, за да сме здрави
Коментари