Сладкиш с тиква “Вси Светии”

Ето и необходимите продукти

Сладкиш с тиква “Вси Светии”

Продукти:

1 кг тиква
200 г захар
100 г счукан сухар или галета
150 мл прясно мляко
100 г орехови ядки
40 г прясно масло
5 г канела
3 яйца
40 г пудра захар за поръсване


Приготвяне:

Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява с малко вода, отбелязват от az-jenata.bg. Претрива се на пюре и се прибавят всички продукти, като белтъците от яйцата се разбиват на сняг и се прибавят внимателно накрая, като се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с масло, пече се на силна фурна.

 

Сладкишът се поднася охладен, поръсен с пудрата захар или намазан със сметанов крем, сладко.

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата