Варна °
fallback
Живот
10:25 | 11 декември 2018
Обновен: 04:46 | 9 юни 2025

Шоколадова торта без брашно

Време на приготвяне: 60 мин Порции: 3-4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

5 яйца

350 грама микс шоколад млечен с черен или само черен

3/4 чаша масло

1/4 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаша захар

украса по ваш избор

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада и маслото, след което ги отделете от котлона, за да се охладят леко. Разделете жълтъците от белтъците и ги разбийте докато се получи ярък жълт цвят. Прибавете ги към разтопения шоколад. Отделно разбийте на твърд сняг белтъците със захарта. Прибавете ги постепенно към останалите съставки. Изсипете полученото тесто в добре намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

az-jenata.bg

Четете още: 5 храни, които изострят слуха

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback