IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
08:53 | 5 януари 2019
Обновен: 16:15 | 8 май 2025

Тиквеник с печена тиква

Време на приготвяне: 120 мин Порции: 6-7

По материала работи: Юлиян Атанасов
Тиквеник с печена тиква

Продукти:

1 пакет кори за баница

1 средно голяма тиква

1 и 1/2 ч.ч. захар

2 ч.л. канела

300 г счукани орехи

олио

Приготвяне:

Тиквата се почиства и изпича добре, след което се пасира или намачква с вилица. Къмнея се прибавят орехите, захарта и канелата. Вземете 1 кора намажете я леко с олио, сложете в единия ь край по дължината от плънката и завийте внимателно на руло. Може да направите рулото и с две кори, вместо с по една. Така завития тиквеник се подрежда в тавичка, която е много добре намазнена с олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тиквеникът изстине може да го поръсите с пудра захар.

 

az-jenata.bg

Четете още: Какво се случва с тялото, ако ядете по 2 яйца на ден?

Коментари

Новини Варна