IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:12 | 14 януари 2019
Обновен: 16:30 | 11 май 2025

Пилешки гърди с нудълс на фурна

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пилешки гърди с нудълс на фурна

Продукти:

4 броя пилешки гърди без кост

250 г сурови нудълс

1 чаша гъбен бульон

1 чаша пилешки бульон

1 чаша заквасена сметана

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 чаша маслени крутони

½ чаша масло, разтопено

 

Приготвяне:

Поставете пилешкото месо във вряща вода, за да се свари. Варете, докато месото побелее или около 12 минути. Извадете месото и го отцедете. Оставете настрана да изстине и го накъсайте на дребни парченца. Разбъркайте го с нудълсите.В отделна купа смесете гъбения, пилешкия бульон и сметаната. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте сместа и залейте пилето с нудълсите.Разтопете маслото на средна температура. Добавете го към крутоните и разбъркайте, така че да полепне добре по тях. Добавете и тях към сместа.Прехвърлете всичко в тава за печене или йенска купа с капак и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Медът почиства кожата и гони акнетo

 

Коментари

Новини Варна