IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
19:41 | 23 януари 2015
Обновен: 13:47 | 27 април 2024

Гледайте телевизия срещу грипа

Това твърдят американски учени

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гледайте телевизия срещу грипа


Прости мерки като гледането на телевизия може да ви помогнат да се излекувате от грип, показва ново изследване. Ваксинациите и медикаментите осигуряват ефективна форма на отговор срещу огнището на болестта. Но учени от университетите на Калифорния, Аризона, Джорджия и Йейл установиха, че нефармацефтивните мерки могат да се окажат дори по-ефективни. Според тях избягването на социални дейности и срещи на обществени места може да помогне да спрете разпространението на инфекциозни болести.
За това, според авторите на изследването, грипните ваканции, затварянето на университетите и избягването на публични събития стават все по-често срещан метод за борба с вирусите, особено в това време от годината.
Изследователите създали нов модел за борба с болестите, включващ поведенческата реакция на хората. Според тях важно условие за справяне с грипни епидемии е осъзнаването на хората, че трябва да се дистанцират един от друг.

 

Коментари

Новини Варна