IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
20:24 | 1 февруари 2015
Обновен: 04:22 | 13 май 2024

”Семето на злото”

80-годишен сериен убиец става баща зад решетките

По материала работи: manager
Чарлз Менсън и съпругата му Афтън Илейн Бъртън

Чарлз Менсън ще става баща за пореден път. 80-годишният сериен убиец, който излежава доживотната си присъда в единична килия, ще предостави спермата си, съобщава британското издание The Mirror.

Спермата на престъпника е нужна за изкуственото оплождане на съпругата му Афтън Илейн Бъртън. Младата жена, която е с 54 години по-млада от масовия убиец, е негова почитателка. Те сключиха брак през 2014 г. в затвора, а сега Бъртън настоява да роди дете от мъжа си. Затворникът няма право на интимните срещи с половинката си, затова двойката предприема този оригинален ход.

Менсън е баща на четири деца от различни бракове, като най-малкото от тях всъщност е на 44 години. Други две деца сираци, израснали при приемни семейства, се определят като негови биологични наследници.

Едно от тези извънбрачни деца, 47-годишният Матю Робъртс, се е съгласил да се грижи за бъдещото дете на Менсън и Бъртън. "Татко е сключил законен брак и заслужава да се наслади на преимуществата му. Затворниците в цял свят ползват тази привилегия" – смята той.

Робъртс е купил имот в планината и смята, че това е идеално място за възпитаването на бъдещия пореден потомък на Менсън и освен това е на мнение, че бъдещият му брат може да запази идеите на баща им.

През 60-те години на миналия век Менсън основава секта под името "Семейство Менсън". Към организацията се присъединяват хора без средства, хипита, алкохолици, бездомници. Сектата имала собствена философия, която привличала все нови и нови членове.

Сектантите се установили в ранчо близо до Долината на смъртта в Калифорния. За набавянето на средства представителите на "Семейството" нападали уединени домове, където убивали намиращите се в тях хора. Жертва на едно такова нападение става съпругата на кино режисьора Роман Полански – Шарън Тейт, която е била бременна в деветия месец.

През 1969 г. по-голямата част от членовете на сектата биват арестувани. Седемте души начело на организацията, включително Менсън, получават смъртна присъда, която трябва да се изпълни в газова камера. По-късно обаче присъдата е променена на доживотна.

Името на Менсън се свързва с "Хелтър Скелтър" — израз, заимстван от едноименната песен на "Бийтълс". Интерпретацията на Менсън върху текста на песента е, че тя описва апокалиптична расова война, чието начало би се катализирало от неговите убийства. Тази връзка с рок музиката затвърждава образа му в популярната култура на емблема на умопомрачението, насилието и макабрата. "Хелтър Скелтър" е заглавието, под което прокурорът по делото срещу Менсън, Винсънт Булиоси, издава книга за убийствата му.

По времето, когато комуната започва да се заражда, Менсън е безработен бивш затворник, прекарал половината си живот в изправителни учреждения. Малко преди да започне да извършва убийствата, той е слабо известен певец в Лос Анджелис. Това се дължи до голяма степен на случайно запознанство с Денис Уилсън, който е член на "Бийч Бойс". Неговите песни получават по-широко търговско разпространение, след като вече е обвинен в нарушаване на закона. По-късно рок групи и музиканти като "Гънс Ен' Роузис" и Мерилин Менсън правят кавър версии на негови парчета.

Смъртната присъда на Менсън е автоматично заменена с доживотен затвор, когато решение от 1972 г. на Върховния съд на Калифорния временно отменя смъртното наказание. Евентуалното възстановяване на смъртната присъда в Калифорния не повлиява на Менсън, който понастоящем е в щатския затвор Коркоран.

 

Източник: Лента.ru, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна