IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
07:54 | 2 февруари 2015
Обновен: 08:52 | 13 май 2024

Пийте бира, спасява от деменция и Паркинсон

Пивото съдържа чудодейна съставка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пийте бира, спасява от деменция и Паркинсон


Чудодейното съединение в бирата се нарича ксантогумол и отдавна привлича вниманието на специалистите. То е известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен това ксантогумол е полезен за сърдечно-съдовата система, уверява Zee News. Учени от Американското химическо дружество предполагат, че окислителното увреждане на нервните клетки води до невродегенеративни болести. Ксантогумол обаче е способен да защити клетките на мозъка от такива увреждания. Вероятно той може да забави развитието на такива болести като Алцхаймер и Паркинсон.
Друго изследване, извършено неотдавна, показа, че здравият сън спомага да се избегнат проблемите с мозъка в напредналата възраст. Ако човек спи пълноценно по 8 часа, болестта Алцхаймер едва ли ще го споходи. Изследванията показали, че здравият сън помага на мозъка да обработи и събере в едно спомените от изминалия ден и по този намин да засилва паметта и тренинга на мозъка, пише БГНЕС.

 

Коментари

Новини Варна