IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
17:24 | 28 април 2019
Обновен: 16:34 | 27 април 2024

Цената на мушкатото не пада под пет лева тази пролет

Цветарите съветват, че за този период от година най-добре вирее на балкона

По материала работи: Юлиян Атанасов
Цената на мушкатото не пада под пет лева тази пролет

С настъпването на пролетта, идва и момента да украсим терасите си с любимите цветя. На пазара вече се продават много видове разсадни растения, от който може да си закупите каквото ви сърце пожелае. На някой места цената им достига 7,00лв. за един корен роза, но може да се дадат и само 2,00лв. за 5 броя теменужки.

 

Цветарите съветват, че за този период от година най- добре на балкона виреят мушкатото, сакъсчето и каскадните петунии. Това са и най- предлаганите цветя на сергиите в момента, като в цените им има голяма разнообразие.Мушкатото например не се продава на цена по-ниска от 5,00 лв. То обаче привлича купувачите с големите си и ярки цветове и е едно от най- предпочитаните балконски растения. Освен това продавачите споделят, че този вид е изключително издръжлив на пряка слънчева светлина, вятър и дори засушаване, което още повече го прави претендент за лидерското място на терасата. За да цъфти обилно, се препоръчва често да бъде наторявано.

 

Цената на сакъсчетата също не е от най- ниските. Тя варира между 4,00 и 4,50лв., но въпреки цветето също се купува доста. Харесвано е защото „прилича на водопад от цветя“, споделят продавачите на пазара. Също така не е притенциозно, издържа на силно слънце и малко вода.Петунията също е идеално каскадно цвете за сандъчета на балкона. Както в магазините за цветя, така на пазара цената и в момента е около 3,00лв. Както заради по- ниската му стойност и голямото разнообразие от цветове, това цвете е сред най-често избираните китки от купувачите. То може да направи терасата ви истински рай, тъй като цъфти непрестанно.

 

agrozona.bg

Четете още: Показаха килим на повече от 200 г.

 

Коментари

Новини Варна