IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
17:56 | 11 февруари 2015
Обновен: 18:22 | 27 април 2024

Да избягаш за 60 минути от стая със загадки

Пробвайте за Св. Валентин, интересно е

По материала работи: Юлиян Атанасов
Да избягаш за 60 минути от стая със загадки


Преборете стая със загадки или т.нар. Mind room и се опитайте да излезете от нея за 60 минути. Не ви звучи сложно… опитайте сами.
За това подканват Виктор Вутов и Валери Ванков, двама приятели, създатели на отборната игра на живо "Mind rooms" ("Майнд румс"), предаде БГНЕС.
"Майнд румс" е стая, в която влизате в съвсем различна атмосфера от това, което виждате в ежедневието си. Попадате във филм на живо и целта е да излезете преди 60-тата минута. Умишлено създателите са избегнали концепцията за всяване на страх или ужас в играчите, по подобие на известни филми. "Решихме, че не всеки харесва филми на ужасите или страшните преживявания и затова направихме стаята в много по-приятна и приветлива атмосфера, която да предразполага хората да харесат този тип игри, вместо да ги уплаши", разказа Валери. В стаята може да видите серия загадки, логически пъзели, загадки за сръчност, комбинативност или изобретателност. Ако не сте успеели да излезете от стаята за 60 минути не е нужно да се отчайвате. "Ако участниците не са успели да намерят изхода, след като времето им изтече, а са били на крачка да излязат, им даваме 2 - 3 минути допълнително време", успокояват организаторите. Те съветват, че за да изпитате пълна наслада от играта е необходимо да изключите мобилните си телефони, които и без това няма да ви бъдат нужни. Както всяка една игра и тази има логика и алгоритъм, който колкото повече се следва, толкова по-лесно ще успеете да намерите изхода. Чрез хаос и хвърляне на разни предмети насам-натам се затруднявате сами.
Играта е отборна и затова в нея могат да участват най-малко двама души, и най-много петима. "Тя може да бъде по-трудна за 2-ма души, ако не са свикнали да играят такъв тип игри, но ако са тандем ще им бъде по-лесно. При петима играчи също може да се получи нож с две остриета, ако групата е неподредена, или има един лидер", уточнява Валери. Въпреки това играта е подходяща за всякакви възрасти и типове хора, като най-малкият участник е бил на 7, а най-възрастният на 54 години.
Виктор и Валери уверяват, че не се прави видеозапис на престоя ви в стаята, те просто ви наблюдават с цел да помогнат на играта, ако е запънала в даден момент и, ако преценят, че е дошло време за преминаване към следващата загадка. Ако страдате от клаустрофобия не бива да се притеснявате, защото всичко в стаята е предварително тествано, а пространството е достатъчно голямо, за да не предизвика безпокойство.
Математиците нямат предимство в разрешаването на загадките, тъй като създателите на "Майнд румс" не залагат на тежки математически загадки, а по-скоро на достъпни такива за всеки. Не е нужно човек да има две висши по математика, за да ги реши, казва шеговито Валери. И двамата, обаче са на мнението, че всеки, който излиза от стаята е с усмивка на лице, всички се забавляват и усещането трябва да се опита задължително. Крайната цел е хората да се забавляват и да попаднат в нещо различно, което е далеч от ежедневието им, казва Виктор.
В стаята се случват и забавни случки, които Виктор и Валери гледат от страни и се подсмихват тайно. Веднъж влязоха три момичета в стаята и в този момент на долния етаж започнаха да правят ремонт и човек с бургия започна да ръчка по тавана. В този момент едното момиче вдигна килима и каза-много странна игра…
С наближаването на Св. Валентин подобно изживяване е много търсено като забавен подарък. Може да се уверите лично на 14-и февруари или, на която и да е друга дата пожелаете, а защо да не се опитате да подобрите и сегашния рекорд по излизане от 41 минути…

 

Коментари

Новини Варна