IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
08:40 | 13 февруари 2015
Обновен: 09:50 | 6 май 2024

Роби Уилямс духа свещите днес

Секссимволът, добил популярност с Take That, става на 41

По материала работи: Златина Добрева
Роби Уилямс духа свещите днес

На днешния 13 февруари рожден ден празнува един от най-обичаните поп изпълнители в света – Роби Уилямс. Той е роден през 1974 г. в Стоук он Трент, Великобритания.
Роби добива световна популярност в началото на 90-те години на XX век с британската поп банда Take That, която напуска изненадващо през юли 1995 г. След това се отдава на самостоятелна кариера, която продължава и до днес.
Тази година Роби Уилямс отново тръгва на турне, което ще премине и през съседните на България държави Гърция и Румъния.
Ето и няколко любопитни факти за живота на Роби Уилямс:
В годините на Take That Роби е секссимвола на бандата. По-късно Гари Барлоу споделя в едно интервю с известно огорчение, че по време на концертите фенките са държали плакати с надпис „Роби, искаме те гол“ и „Роби, обичаме те“, докато за Барлоу плакатите са били доста по-постни.
В началото на своята солова кариера той е близък с други двама много популярни британски музиканти – братята Ноел и Лиъм Галахър от Oasis.
През 2000 г. Роби покорява САЩ с песента Rock DJ. Това става и с помощта на скандален видеоклип, който е цензуриран в много страни, а в други е изцяло забранен.
През май 2012 г. Роби подкрепи битката на Стилиян Петров с левкемията. Певецът излезе с фланелка с надпис „Подкрепете Стан" на благотворителния мач на звезди от Англия срещу останалия свят на стадион „Олд Трафорд".
През август 2014 г. светът потъна в скръб заради смъртта на актьора Робин Уилямс. В социалните мрежи обаче заваляха постове на недоразбрали уж фенове, които „погребаха“ певеца Роби Уилямс.
В края на октомври 2014 г. Роби Уилямс стана баща на момченце, припомня dnes.bg. Певецът и съпругата му Айда Фийлд имат и момиченце на почти три години.

Коментари

Новини Варна