IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
19:17 | 15 август 2019
Обновен: 19:25 | 30 април 2024

Мидите увеличават плодовитостта при мъжете

Помагат също при артрит и болки в ставите

По материала работи: Ставри Таргов
Мидите увеличават плодовитостта при мъжете

Мидите са изключително полезни за мъжката плодовитост, тъй като съдържат два много важни минерала за производството на сперматозоиди и семенна течност. Това са цинкът и селенът. Тези минерали подпомагат и подвижността на сперматозоидите, като увеличават техния брой. Всички тези фактори са от значение за подобряване на плодовитостта при мъжете.

 

Мидите могат да се консумират и за подобряване на имунната функция. Това отново се дължи на цинка, който подпомага производството на бели кръвни клетки. Редовното консумиране на миди подобрява устойчивостта към вирусни и бактериални инфекции, като се ускорява образуването на антитела.

 

Мидите могат да се консумират и за по-здраво сърце. Те са отличен източник на омега-3 мастни киселини, които са важни за подпомагане гъвкавостта на кръвоносните съдове и за намаляване вероятността от отлагане на атеросклеротични плаки от вътрешната страна на кръвоносните съдове. Те могат да запушат притока на кръв и съответно да повишат риска от инсулт или инфаркт.

 

Мидите също са много полезни за предотвратяване на артрит. Благодарение на хранителните вещества в тях, се възпрепятства сковаността и болката в ставите. Консумирането им също укрепва костите и зъбите.

 

Мидите съдържат повече желязо отколкото говеждото, което в продължение на много години се смяташе за един от най-добрите източници на желязо. Смята се, че консумирането на миди веднъж седмично или дори месечно е чудесен начин за набавяне на желязото. Минералът е необходим за производството на хемоглобин и за предотвратяване на анемията.

 

Мидите също осигуряват същото количество висококачествен протеин като червеното месо, но съдържат много по-малко мазнини. Затова те могат да бъдат включени в диетата, тъй като няма да причинят покачване на теглото.

 

Тези морски дарове са богати също на важни витамини и минерали като витамини от група В, С, фосфор, манган, селен. Съдържат голямо количество витамин В12, който е от важно значение за здравата нервна система и за правилния растеж и развитие на клетките.

 

Необходимо е да се обърне внимание, че консумирането на миди трябва да бъде умерено и не твърде често – например веднъж седмично или месечно. В противен случай някои хора могат да изпитат състояния като алергия например.
 

Puls.bg

 

Коментари

Новини Варна