IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
09:01 | 20 февруари 2015
Обновен: 21:25 | 13 май 2024

Със здравословно хранене отказват децата от кроасаните и чипса

Първолаци от СОУ „Найден Геров“ сами си приготвиха салатата на Попай моряка

По материала работи: Златина Добрева
Със здравословно хранене отказват децата от кроасаните и чипса

Деца от варненското училище „Найден Геров“ учиха как да се хранят здравословно. Инициативата е на верига заведения за бързо хранене. В училището вчера няколко часа работи шоу кухня за деца. Ученици от първи и втори клас сами си приготвиха любимата салата на Попай моряка, която е здравословна и дава енергия за много игри и забавления. Те следваха напътствията на шеф Иванка Георгиева, главен готвач на верига заведения за бързо хранене. Децата получиха от нея много професионални съвети.
Те вече се опитват да се хранят здравословно, но това много зависи и от техните родители. Начинът да се откажат от кроасаните и чипса е да се затворят лавките в училищата и да заработят столовете за здравословно хранене, сподели Иванка Георгиева.
Питателното и балансирано меню е съществено за здравето, без значение от възрастта. Ограничаването от любимите храни при малките не е лесно. По-важно е подрастващите да се научат да преценяват сами кое е добро за тях.
Геновева Донкова

Коментари

Новини Варна