IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
10:23 | 21 февруари 2015
Обновен: 21:39 | 13 май 2024

Венера в Овен – в проблемите виждаме възможности, в трудностите – израстване

Планетата ще преминава през този зодиакален знак до 17.03.2015

По материала работи: Златина Добрева
Венера в Овен – в проблемите виждаме възможности, в трудностите – израстване

И Венера, сякаш изкушена от Марс, навлиза в Овен, за да флиртува, потопена в страстта на огнената стихия. В Риби, едни очаквахме своя принц, за да ни спаси от ноктите на рутината, а принцовете търсеха своята любима.
Когато Венера навлезе през огнения Овен разбираме, че чакането е загуба на време.
Който има смелост ще се впусне в едно истинско приключение. Дали ще търсим своя любим или любима или нещо далеч по-значимо и ценно, времето и преживяванията ни ще покажат, пише ralisar.com. Ще почувстваме силна потребност да се изправим на крака, за да се отърсим от всичко, което ни притиска и задушава. Непреодолимото желание да поемем живота си в свои ръце е мъдростта, която Венера в Овен ще ни даде. Ако погледнем на всичко около нас през нейните очи и мъдрост, може и да прозрем защо повече не можем да правим компромиси, да отстъпваме или да вървим назад, само защото някой ни внушава, че ни обича или че прави всичко за нас.
Венера в Овен ще ни научи да бъдем независими и да се доверяваме на себе си повече, отколкото на обобщения и клишета. Това далеч не означава, че ще бъдем по-силни от другите. Всеки път, когато си слагаме прилагателно пред или след Егото, неизбежно в другия ще видим противоположното качество.
Ако нямаме вяра в самите нас, ставаме удобна мишена за проблемите или комплексите на другите. Чувството, че трябва да защитим всичко, в което вярваме, е защото нашите убеждения ни дават вярата, че сме на правилния път. А сега повече от всякога ще искаме да намерим този път, защото той е въплъщение на Идентичността ни. И никой и нищо няма да ни спре. Дори да се окаже труден, предизвикателен или грешен, няма значение, защото ние сами сме направили избора да го поемем.  Спестяваме на себе си и на другите излишните критики и нелепи коментари и назидания. Така или иначе лесни пътища няма. Във всяко приключение трябва да се бием със страшен Дракон или с безсмъртен Змей. Можем да бъдем победители, но винаги  съществува възможността и да избягаме……А дали някой се  замисля, че именно Змеят е метафора на празнотата, завистта и страха от липсата на лична воля и авторитет.
Венера в Овен ще ни научи да не хленчим, да не се оплакваме и да не хвърляме вина върху другите. Когато се сблъскаме с проблем можем сами да се изправим, да го приемем и да търсим начини да го разрешим. Без сълзи, без ридания и без обвинения. Такава си е Венера в Овен. Това е време, в което ще станем много по-спонтанни, дейни и вдъхновени. Всяка нова идея, проект или предложение ще бъде истинско предизвикателство. В проблемите ще виждаме възможности, в трудностите – израстване, в борбата – заслужена победа, а след разделите – ще отваряме нова страница.
Венера в Овен ще ни покаже, че живота е стимулиращ и прекрасен, защото е изпълнен и с обич, и с омраза, с победа и с провал, с издигане и падане. Когато усетиш любовта ще се освободиш от омразата. Когато мразиш, несъзнателно ще потърсиш любовта. Когато се провалим оценяваме своите слабости, а Венера в Овен ни учи как да ги превърнем в талант и потенциал. Тогава се изправяме и продължаваме. Ако ни отхвърлят, е защото може би подсъзнателно знаят, че не ни заслужават. И вместо да ридаем за миналото, по-добре да заложим на бъдещето. Когато изживяваме всичко това, ставаме много по-живи и автентични. Това ни обогатява и разкрепостява. Това е мъдростта на Венера в Овен.

Коментари

Новини Варна