IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
18:17 | 7 септември 2019
Обновен: 03:33 | 19 май 2024

Пет причини за понижено либидо

Какво да направите, ако нямате желание за секс

По материала работи: Пламен Янков
Пет причини за понижено либидо

Пониженото либидо е проблем, който се среща както при мъжете, така и жените. Той се дължи на различни фактори и може да окаже негативно влияние върху сексуалния живот на една двойка. 

 

Ако нямате желание за интимни ласки повече от няколко дни и причината за това не е психологическа, трябва да вземете мерки. Екипът на tialoto.bg представя пет основни причини, поради които нямате желание за секс: 

 

Стрес

Повечто хора работят под напрежение и стресът ги преследва всеки ден. Когато не умеят да го отработват, негативните емоции се натрупват в тялото и объркват много от неговите процеси. Дори и да водите по-здравословен начин на живот, но постоянно сте стресирани, не се учудвайте, ако нямате ерекция.  За да повишите либидото си по естествен път, открийте нещата, с които да релаксирате ефективно. Може да медитирате, да си вземете гореща вана или да отидете на ароматерапия. Любимата музика също сваля напрежението и действа успокояващо. 

 

Нездравословно хранене

Когато не се храните разнообразно или приемате твърде много вредни храни, то тялото ви ще има недостиг на определени хранителни вещества. Липсата на плодове и зеленчуци, например, може да повлияят негативно на интимните ви отношения.  Ако в продължение на няколко дни не искате да правите секс и не намирате конкретна причина за това, отидете на лекар и си пуснете кръвни изследвания. Специалистът ще ви насочи и по резултатите ще установи от кои микроелементи се нуждаете. 

 

Ниско желязо

Когато нивото на желязото в тялото се понижи, до клетките не достига достатъчно кислород и така либидото намалява. Дефицитът на цинк и витамин D също може да са причина за тишаната в спалнята.  Ако се установи сериозен недостиг на определни вещества, консумирайте храни, които ги съдържат. 

 

Хормонален дисбаланс

Много здравословни проблеми водят до хормонален дисбаланс. При някои количеството на определени хормони е твърде ниско, а при други - твърде високо. Особено важни за тестостеронът, естрогенът и прогестеронът.  Освен, че дисбалансът на тези хормони може да понижи желанието ви за секс, той е и основна причина за напълняване в коремната област. 

 

Употреба на лекарства

Хапчета за кръвно налягане, антидепресанти, болкоуспокояващи и други, причиняват еректилна дисфункция и понижават либидото при мъжете и жените. Някои могат да бъдат заместени с по-здравословни алтернативи, но за други това не важи. 

Коментари

Новини Варна