IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
07:50 | 26 февруари 2015
Обновен: 20:21 | 28 април 2024

Звезден рожденик: Майкъл Болтън на 62

Вижте любопитни факти от живота и кариерата на рок легендата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Звезден рожденик: Майкъл Болтън на 62

 

На днешния 26 февруари своя рожден ден празнува рок легендата Майкъл Болтън. Той е роден през 1953 година в Ню Хейвън, щата Кънетикът с името Майкъл Болотин. В началото на своята кариера се отличава с по-твърдо звучене, но в последствие става изключително популярен със своите рок балади. В своята дълга кариера Майкъл Болтън има продадени над 75 млн. записа, носител е и на няколко Американски музикални награди и награди „Грами“.
Вижте любопитни факти от живота и кариерата на Майкъл Болтън:
Майкъл Болтън е с руски корени, като дядовците и бабите му са имигранти от Русия.
В началото на своята кариера той е залагал на твърдия рок и бил вокал на бандата Blackjack. По това време той все още се подвизава със своята фамилия – Болотин.
Макъл Болтън се явява на прослушване за вокалист на легендарната хеви метъл банда Black Sabbath през 1983 година, но в крайна сметка за нов вокалист е поканен Йън Гилън.
Популярният певец изнесе два концерта у нас през 2007 и 2009 година в НДК.
Майкъл Болтън има три дъщери от своя първи брак. По-късно той има и връзка със звездата от „Отчаяни съпруги“ Николет Шеридан, като двамата дори се сгодяват през 2006 година, но малко по-късно слагат край на връзката си.
Майкъл Болтън се пробва и в киното, като има участие в няколко филма. Той дори взима участие в 4 епизода на популярния комедиен сериал „Двама мъже и половина“.
През 2010 година Майкъл Болтън взима участие в танцувалното шоу „Dancing with the Stars“, но отпада рано заедно със своята партньорка.

 

Коментари

Новини Варна