IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
23:55 | 27 март 2015
Обновен: 05:11 | 28 април 2024

Ема Уотсън е "най-забележителната жена на годината"

Класацията на списание Ask Men включва 99 дами, които са "едновременно красиви и влиятелни в своята област"

По материала работи: Слав Велев
Ема Уотсън е "най-забележителната жена на годината"

Актрисата Ема Уотсън, която е посланик на добра воля към ООН за правата на жените, оглави класацията "Най-забележителна жена на света"  на популярното мъжко издание Ask Men. Списъкът събира 99 жени, които са "едновременно красиви и влиятелни в своята област".

 

Ема Уотсън е номинирана заради кампанията HeForShe (от англ. - "Той за нея"), която я  "превърна в съвременното лице на феминизма. Тя помага на мъжете да променят мисленето си за жените. Това се казва власт!", пишат Ask Men.

 

"Ема Уотсън помага на мъжете да променят мисленето си за жените. Това се казва власт!", пишат Ask Men

 

Някогашната актриса-дете от филмите за "Хари Потър" Уотсън  изнесе изключително популярна, но и оспорвана реч пред ООН миналия септември, в която заяви, че феминизмът грешно се възприема като мъжеомраза, а пътят към по-бързото изравнявание на половете минава през активното ангажиране на мъжете с тази кауза. Очевидно Ask Men са на нейна страна.

 

Ема Уотсън - някогашната актриса дете от филма "Хари Потър" днес е стилна и влиятелна дама

 

На втора позиция с подобни мотиви изданието класира състезателката по смесени бойни изкуства Ронда Раузи, чиято "Туитър" кампания #LikeAGirl също се изправя срещу половите стереотипи. Раузи успешно се прехвърли и на големия екран с роли в автомобилния блокбъстър "Бързи и яростни 7" и пънометражния филм по сериала "Антураж".

 

Състезателката по бойни изкуства Ронда Раузи набра популярност и с участието си в "Бързи и яростни 7"

 

А на трето място в класацията попада Ким Кардашиян - започналата с риалити телевизия и порно клипове, "най-известната жена, известна с това, че е известна". Мнозина биха побързали да я отпишат, но Кардашиян се издигна от Z до A-клас знаменитост благодарение на чист бизнес дух, пише Ask Men. "Ако някой може да счупи интернет, това е Ким. Тя е сила, с която трябва да се съобразяваш."

 

Ким Кардашиян - "...тя е сила, с която трябва да се съобразяваш" - пише Ask Men

 

В първата десетка още влизат Тейлър Суифт, Линдзи Вон, Бионсе, най-младата жена-милионер със собствен бизнес в света Елизабет Холмс, адвокатът по човешки права Амал Аламудин Клуни, актрисата Дженифър Лорънс и тенисистката Серина Уилямс.

 

Диктаторката на тенис корта Серина Уилямс неизменно попада в световните класации за влиятелност

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна